Information


Bald ein komplet neuen website


Reizigers-info

Geografie
- Oppervlakte: 446.550 km2 waarvan 250 km2 water
- Grenzen: 2.017.9 km waarvan 1559 km met Algerije, met Mauritanië, 6,3 km met Spanje (Ceuta), en 9,6 km met Spanje (Melilla)
- Kustlijn: 1835 km

Taal
De officiële taal is (standaard) Arabisch. Het standaard Arabisch wordt op de scholen onderwezen en in vrijwel alle schriftelijke en officiële communicatie gebruikt. De meest gesproken taal is een dialect van Arabisch, het Marokkaanse Arabisch (Darija). Andere in Marokko gesproken talen zijn de Berbertalen (Tarifit/Riffijns), Tashelhiyt, Tamazight), Frans heeft als tweede taal steeds een belangrijke plaats behouden in het openbare leven (vaak de taal van bedrijven, overheid en diplomaten, maar ook in winkels, restaurants maar soms ook in onderlinge gesprekken. Veel Marokkaanse televisie- en radioprogramma's zijn ook in het Frans.) terwijl in het noorden, het voormalige Spaans Marokko, veelal Spaans als tweede taal wordt gehoord.

Marokko actueel

Culinair
De Marokkaanse keuken wordt als een van de gevarieerdste keukens ter wereld beschouwd. De reden hiervoor is de eeuwenlange interactie van Marokko met de buitenwereld. De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oostelijke, Mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Al deze keukens hebben in meer en mindere mate bijgedragen aan diversiteit van de Marokkaanse keuken. Daarnaast werd deze verder verfijnd door de koks in de koninklijke keukens in de Marokkaanse koningssteden.

Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Ondanks dat Marokko al duizenden jaren kruiden importeert, komen vele ingrediënten uit Marokko zelf, zoals saffraan, munt en olijven, sinaasappelen en limoenen. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees, wat echter relatief duur is. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tajine, pastila (hartige taart met kip) en harira (soep). Het laatste wordt met name tijdens de ramadan gegeten. De populairste drank is groene thee met munt. De lokale Berberse keuken is vergelijkbaar met de rest van de Marokkaanse keuken, maar heeft echter veel minder externe invloeden.

GPS

Der genaue Standort vom Camping Zebra ist:
Garmin: N 32.00.351 W 006.43.177
Google Maps: 32.005938 - 6.719545


Groessere Karte anzeigen